Sobne rastline in zemlja za rože

Če imamo doma sobne rastline, moramo upoštevati nekaj pravil, da bodo rastline lepe in zdrave. 

Priporočila in pravila za sobne rastline:

  • pravilno izbrana zemlja za rože,
  • redno zalivanje,
  • skrb za liste rastlin,
  • redno presajanje sobnih rastlin,
  • pravilna zaloga hranilnih snovi,
  • pravilna namestitev rastline.

Ko bomo upoštevali vsa ta priporočila, lahko vemo, da bodo naše sobne rastline lepo uspevale. Če pa bomo na sobne rastline pozabili ali če enostavno nimamo časa zanje, je boljše, da jih nimamo, ali pa si kupimo rastline, ki niso zahtevne. Moramo se tudi zavedati, kako pomembna je zemlja za rože in da je redno presajanje rastlin nujno. Nikar ne pozabite na to. Rastlina vas ne bo opozorila, videli pa boste, da ne raste tako lepo, kot pa bi lahko rasla, če bi imela novo zemljo. Zemlja za rože, naj bo pravilno izbrana, najboljše je, da obiščete kakšen vrtni center, kjer vam bodo z veseljem svetovali, katera zemlja za rože je primerna, če boste povedali, katere sobne rastline imate doma. Ne pozabite pa na to, da nekatere sobne rastline potrebujejo veliko svetlobe, nekatere pa manj. Zato pred nakupom poglejte kakšno je vaše stanovanje in kje bi sobne rastline imeli. 

Sobne rastline in zemlja za rože

Večkrat vidim, da je zemlja za rože zložena tudi pri blagajni v živilskih trgovinah. Sama nisem ravno naklonjena temu, to pa zato, ker raje obiščem vrtnarijo, kjer mi svetujejo, katera zemlja za rože je primerna za moje sobne rastline. Zemlja za rože v trgovinah z živili, pa je enostavno klasična, kar pa sigurno ne pomeni, da je najboljša. 

Pri nas doma sobne rastline uspevajo zelo lepo, paše jim trenutna lega, imajo veliko svetlobe in so posajene v velike lonce. Zemlja za rože pa je vedno skrbno in premišljeno izbrana, da vsebuje dovolj hranilnih snovi za rast. 

Moje sobne rastline so prevsem listnate in nimajo cvetov, ker so mi takšne enostavno najlepše. 

Back to top