Kako so pomagale delovne rokavice, da je moj sin pomagal zlagati drva

Prišel je mesec september in bilo je treba naročiti drva za zimo. Ko so jih pripeljali, pa smo naredili čez vikend akcijo in jih zložili. Naš sin ima 10 let. Moram priznati, da so nas rešile delovne rokavice, drugače on ne bi zlagal drv. 

Ko je začel zlagati drva, se mu je ena trščica takoj zapičila v prst. Tako ni želel več zlagati, čeprav sem mu trščico dala takoj ven. Potem sem se spomnila, da bi lahko nosil delovne rokavice in šla po njih. Ko sem jih prinesla in mu povedala, da če bo nosil delovne rokavice, potem si ne bo poškodoval rok, je poprijel ponovno za delo. 

Tako smo skupaj zložili vsa drva in moj sin je pomagal ves čas. Bila sem presenečena, da ni več jamral in da je pomagal do konca. Res pridejo prav delovne rokavice in tako kot sem jih na začetku nosila samo jaz, smo jih potem nosili vsi. 

Včasih smo preveč trmasti in mislimo, da lahko vse počnemo brez zaščitnih oblačil, vendar zaščitna oblačila še kako prav pridejo, ker tako lahko delo končamo, ne da se poškodujemo. Moj sin je ves ponosen slekel delovne rokavice na koncu in videl, da so njegovi prsti ostali nepoškodovani, to mu je bilo tako všeč, da sedaj vedno vzame delovne rokavice, karkoli ga prosim, da mi pomaga. 

Včasih se ne zavedamo, da si tako prikrajšamo čas in da ostanemo ne poškodovani, ker se pravilno oblečemo. Vedno si je vredno vzeti nekaj minut več in se pravilno obleči in opremiti za določeno delo. Sedaj so delovne rokavice vedno na vidnem mestu in vsak si jih lahko kadarkoli vzame in si olajša delo. Uporabljajte delovne rokavice, kajti vaše roke bodo ostale lepe in nepoškodovane. Zaščita pri delu mora biti na prvem mestu. 

Back to top