Invisalign predstavlja revolucijo na področju ravnanja zob

Vse več ljudi je nezadovoljnih z obliko svojih zob in zato čutijo potrebo po skrivanju svojih zob. Zagotovo izgled ni najpomembnejša zadeva v življenju, vendar pa lep nasmeh zagotovo v veliki meri pripomore k boljšemu osebnemu pristopu. Ljudje z lepim nasmehom naj bi imeli tudi precej več samozavesti in so zaradi svoje energije posledično tudi bolj uspešni. Nekateri so celo mnenja, da je nasmeh najlepše in najučinkovitejše ličilo.

Če bi torej radi na hiter in precej preprost način prišli do lepega nasmeha oziroma do učinkovite poravnave svojih zob, vam v tem hipu lahko najbolj pomaga invisalign. Ste zanj že uspeli slišati?

Najbolj razširjen estetski sistem nevidnega zobnega aparata

Omenjeni invisalign velja v tem hipu za najbolj razširjen estetski sistem nevidnega zobnega aparata. Je rezultat kar dvajsetletnega kliničnega raziskovanja. Tako kot to velja za tradiconalni zobni aparat, tudi ta sčasoma premakne zobe, da se učinkovito popravi neskladne zobe, vrzeli, gnečo in še kaj v zobni votlini. Opornice invisalign pa so v primerjavi z drugimi aparati za zobe sila prefinjene. Imajo povsem diskretni pregled in snemljiv dizajn.

Za invisalign je torej značilno, da so njegove opornice narejene po meri in se prilegajo na tako zelo udoben način, da najverjetneje sploh ne boste opazili, da jih nosite. In kar je še posebej dobra novica: invisalign boste lahko nosili brez kakršnih koli bolečin, ki jih pogosto prinašajo tradicionalni zobni aparati.

Na kakšen način deluje invisalign

V izbrani ambulanti vam najprej naredijo odtis vaših zob. Te slike so nato poslane na Invisalign, in sicer skupaj z zelo podrobnimi navodili o premiku zob za odpravo morebitnih zobnih težav. Ustvari se 3D digitalni model zob. S pomočjo programov tehniki sodelujejo z digitalno predstavitvijo vaših zob. Počasi, korak za korakom, se zobje premikajo v končni oziroma želeni položaj.

Vaš izbrani zobozdravnik ob tem poskrbi, da je izpolnjena serija gibov, ki bo izravnala vaš nasmeh. Ko bo popolnoma zadovoljen s premiki vaših zob pa tudi z rezultatom, se pričnejo izdelovati še opornice invisalign.

Back to top